Nyckeln till framgång är att ha bra ordning på sin administration och löpande bokföring.

 

Enligt Bokföringslagen ska alla företag bokföra. Bokföring utgör en av grunderna i att driva sitt företag. Har man ordning och reda på siffrorna kan man som företagare hela tiden följa hur verksamheten mår och utvecklas.

 

Kom ihåg att det är du som är ansvarig för bokföringen. Detta gäller även om du anlitar någon redovisningsbyrå för att sköta din redovisning. Du är ansvarig att bokföringen blir riktig, och detta ansvar kan man aldrig lämna ifrån sig. Anlita därför någon som har goda referenser och som kan förstå din verksamhet.

 

Om du har valt att lämna bort din bokföring tänk då på att det är bra att ha ordning på sina papper. Varje minut som tar redovisningsbyrån i anspråk kostar pengar. Men har du svårt att hinna eller tycker att det är svårt med är det bättre att anlita någon som kan hjälpa dig.

 

Om du väljer att själv sköta din bokföring kan du spara pengar och tid. Fördelen med detta kan vara att du då också får bättre överblick över din ekonomi. Det finns enkla bokföringsprogram som man kan använda för att underlätta sitt arbete.

 

Vänta inte med att fakturera, gör det ofta. Skaffa dig en bra rutin som fungerar. Tänk på den tid det tar från det att du fakturerar till det att du får pengarna in på ditt konto. Med andra ord om man skickar ut sina fakturor sent kan det göra en stor skillnad på ditt företags likviditet och i längden företagets existens.

 

Så A och O är att göra allt i god tid - då kan du få ett lönsamt företag, lycka till!

Taggar:
Publicering slut: 14 december 2015 kl 14:31